30 oktober 2008

Hej!

Idag har jag verkligen pluggat. Vaknade klockan 10 och gick direkt till datorn för att börja skriva på mina två inlämningsuppgifter. Där satt jag i sex timmar utan ett endaste uppehåll. Inte ens toalettbesök eller frukost hann jag med. Anledningen till detta är att jag som vanligt skjutit upp allt till sista stund. Arbetena var tvungna att vara inne klockan 16.00, jag skickade in mitt klockan 15.58.

Grejen med att jag skjuter upp allting är för att jag har lätt för arbeten. Jag säger inte att jag är ultrasmart, för det är jag faktiskt inte, men jag har lätt för att skriva uppsatser, egna tankar och såvidare. Så det är anledningen. Jag hinner ju alltid med mina arbeten eller hur? Och jag lyckas alltid få G. Så jag är ju ändå ganska bra på att uppskatta hur lång tid jag behöver ha för att hinna.

På högskolan är det otroligt viktigt att man lämnar in arbeten i tid, annars blir det inget betyg och man blir tvungen att ta tag i problemet året efter för att få ta examen. På gymnasietiden var det lite mildare. Där kunde man strunta i vissa uppgifter men ändå klara godkänt. Högskolan är hårt på det sättet. Även på det sättet att man inte får allt dukat framför sig. Man går på en föreläsning och sen är det inte mer med det. Sen ska det sitta, och om det inte gör det så är det ditt eget problem. Hem och läs det. Skit i föreläsningarna om du vill det, det är ju trotsallt tentan som spelar roll. Klara den och problemet är ur världen.

Inlämningsuppgifterna idag var komplicerade, men ändå lättgjorda. Handlade om lågengagemangs- och högengagemangsprodukter, samt om olika köpbeslutsprocesser. Egna tankar var det som skulle dominera detta arbete, och därför gick det lätt för mig. Det är därför jag klarade första tentan. Det var ju en open book tenta, det vill säga att man får ha med sig böcker på skrivningen. När det är egna tankar som dominerar har jag lätt för att klara mig, för som ni alla vet är min fantasi livlig. Jag tror däremot inte att en vanlig tenta kommer vara lika enkel för mig.


Men nog om skolan. Klockan 15.58 idag var jag väldigt lättad över att faktiskt ha hunnit skicka in uppgifterna i tid. Jag tänkte att detta skulle firas genom att laga något gott. Och något som jag saknat väldigt mycket, är pappas ljuvliga stek. Därför ringde jag pappa och vi åkte och handlade. Trots att det inte blev lika gott som pappas så är jag nöjd. Stek, bearniesås och klyftpotatis med fräsch sallad var jag värd idag. Jag är så jävla stolt att jag faktiskt klarar av högskolan. Trodde aldrig att jag skulle göra det. Mitt självförtroende mår bra av det här, som ni kanske har förstått. Är också så jävla stolt över att jag har en egen lägenhet, att jag klarar av att stå på egna ben. Dock är det väldigt mycket att göra när man itne bor hemma längre. Det måste diskas, städas, tvättas, lagas mat, betalas hyror, handlas osv. Detta tar faktiskt en stor del av min fritid, och jag kan medge att jag mådde dåligt i början. Blev deppig, men nu är allt på topp igen. Tror att det där g:et på tentan räddade mig lite.

Nej nu ska jag diska och sen ska jag sova. Ska upp tidigt imorgon för en tripp antingen till stan eller till ikea.

Sov gott!




24 oktober 2008

hej!
idag ska en inlämningsuppgift i professionell marknadsföring vara inne. Vi har haft en vecka på oss att göra den, men som gamla goda tiden har jag skjutit upp den till sista stund.
Uppgiften ska vara inne innan klockan 16.00 idag. Det betyder, på högskolespråk, att den inte kan lämnas in senare än så. Den måste skickas in via mdh:s intranät innan klockan 16.00. Om inte, så har jag missat min chans, eftersom intranätet stängs ner efter 16.00. Så hejaheja! Jag måste hinna, inga mer uppskjut.
Dags att börja nu då.

Och förresten! Jag fick G på tentan! Jag var inte långt ifrån VG! Hujedamej vad jag är duktig. Lika många fick ig som g, det vill säga cirka 70 som fick ig och cirka 70 som fick g. Jag fick G!!!! Har ni fattat?! Att JAG fick G. och jag som trodde att jag var för ointelligent för högskolan..

Nu ska jag försöka fixa ett G på den här uppgiften också. Men på högskoleinlämningar får man alltid rest, eftersom det alltid finns något att förbättra eller lägga till. Men rest leder ju slutligen till G, lite errata har jag tid att skriva.


I början av denna vecka framkallade jag 130 digitalbilder, från min student, via en internetsida. Detta kostade bara 66 spänn. Så kan rekommendera att ni framkallar via www.postfoto.se



Lyckligast i världen!


Ha en bra dag =)


RSS 2.0