28 februari 2008

Imorgon kommer italienaren, Francesca. Hon verkar vara trevlig, men jag är grymt nervös ändå. Jag, pappa och Robin ska hämta upp henne vid skolan imorgon klockan 16.00. Fick nyss veta att pappa jobbar kväll imorgon, vilket betyder att han börjar klockan 17.00. Och det i sin tur betyder att jag och Robin kommer få ta hand om henne själva från klockan 16.30 till 18.30. Kommer bli stelt, men förhoppningsvis lyckas vi bryta stelheten.

Klockan 19.00 ska alla exchange students samlas i skolan, vi ska bjuda på köttbullar med lingon och potatis ;) haha! enda maten som är genomsvenskt. allt annat är försvenskat typ..

Nu är det mat! Puss hejs

26 februari 2008

Idag är det pappas födelsedag HURRA HURRA HURRAAA! Robin och jag ställde klockan på 06.00 imorse för att hinna sjunga och ge honom frukost på sängen. Lite tråkigt bara att vi båda glömt hur "ja må han leva" går.. så vi sjöng lite olika texter och sedan gav vi upp. menmen, tanken som räknas?! Pappa blev iallafall glad för den manliga Boss-parfymen han fick. Även fast det var Roberto Cavallis han ville ha (den finns inte i hela stan ;O).

Jag har inte varit i skolan idag, orkade verkligen inte. Tisdagar är den enda dagen i veckan som jag börjar så tidigt som halvnio. Somnade alldeles för sent i natt så orkade inte. Måste till skolan om två timmar för att gå på italien-mötet som börjar 15.00. Det är ju faktiskt bara 3 dagar kvar tills dom kommer, och tro mig jag är nervös som fan! Stackars pappa som måste försöka konkurrera ut deras matkultur. kan inte vara lätt.

Idag fick jag förresten ett till mail från ett jobb i Norge. FETASTE hotellet! Jag är grymt sugen på det jobbet, och ska göra allt i min makt för att få det. Vart i Norge hotellet ligger och vad det heter får ni veta om jag får jobbet. Att dom har bagagehjälp säger väl rätt mycket om vad det är för hotell iallafall =)

Jag är grymt glad över att jag börjar få svar från jobb. Igår ringde en kille från Fridas pappas jobb om timanställning. Ska dit på måndag klockan 13.00. Får hoppas att italienskan har förståelse för detta =)

Självförtroendet stärks grymt mycket av bara ett ynka svar! Jag har lagt ner så jävla många timmar på sökande efter jobb så jag förtjänar det verkligen.

Nu ska jag göra fattiga riddare. Hoppas att det är lika gott som det var för 10 år sedan!

Håll tummarna för jobbet i Norge! :D

Kram!

24 februari 2008

hade en bra kväll på lotus igår. den där premiären, 016.se, drog till sig mycket folk. eller så var det datumet, att alla hade råd att slänga iväg sina sista slantar såhär innan löning. hur som helst så var det en lyckad kväll, med mycket människor och dans. fick som vanligt grymt ont i fossingar, och som den turmänniska jag är fick jag skjuts hem. tack för det.. heh.

idag har jag varit på Olivias dop. kände mig lite frälst inne i kyrkan, präster är bra på att få sitt skitsnack att låta trovärdigt och bra. allt blev mycket bättre när smörgåstårtorna och delikatobollarna kom in. då mådde jag bra igen =)

och ja, imorgon börjar skolan igen. det här lovet har gått sakta, vilket känns hur bra som helst. har däremot inte pluggat något och måste därför sätta igång nu. buhu


//Linda


22 februari 2008

jag har noll kronor på mitt kontokort, pappa har med sig alla sina pengar och jag har redan förbrukat mina mynt som jag så fint sparat.  imorse när jag tog fram havregryn märkte jag att vi inte har någon mjölk hemma. så jag har gått runt som en galning efter pengar och letat i varje hörn. till slut hittade jag en tia under ena soffdynan. havregrynsgröten är räddad. tack gode gud för soffdynor.

ni anar inte vilken extrem träningsvärk jag har i magen. tror att den behöver tränas mer. ska ner om några timmar och träna den lite.


//Linda



20 februari 2008

idag är jag uppe tidigt. somnade tidigt igår så vaknade för en halvtimme sen =) alltid skönt att vakna av sig själv, och inte behöva bli väckt, som jag så ofta blir.

jessica och jag ska iväg och träna om 1,5 timme. efter det ska jag kanske träffa jannika och gå lite på staden. efter det ska jag hem, sedan ikväll ska vi till harrys (det vill säga om jannika mår bättre).

igår fick jag ett samtal från norge. dem ringde angående ett jobb jag sökt. dom hade frågor att ställa, bland annat hur ofta och länge jag kunde jobba. när vi pratat klart, och allt gått bra säger hon att jag måste komma på intervju, i Oslo. visst det kostar bara 200 spänn att åka dit, och jag skulle nog kunna sleepa over hos en fränd men det känns lite jobbigt att ta sig så långt. och om jag inte skulle få jobbet skulle det var hur tråkigt som helst att jag behövt åkt så långt på intervju. men å andra sidan kanske dem uppskattar att jag åker så långt för att komma på intervju, eftersom det om något måste visa att jag är intresserad. men så har vi ju lönen. jag vill till norge för att tjäna mycket pengar, typ 120 i timmen iaf. på detta jobb tjänar jag 90-100 i timmen. det lutar sig åt att jag struntar i intervjun, och istället hoppas på svar från andra jobb.

nu ska jag mitt hår plattisch, alltid lika jobbigt. puss på er

//Linda


17 februari 2008

I fredags var jag och Jannika desperata efter fest, som vanligt. Vi letade runt i timmar, och efter flera om och men blev det till slut lotus. Och där var det inte speciellt kul. Bara nyblivna 18åringar, plus några rockers/diskosnubbar från utlandet som röjde loss. Tomt på folk verkligen! Jag och Jannika försökte ha kul, dansa loss och lite såntdärnt. Men efter 2 timmar fick vi nog och ringde pappi som förstående kom och hämtade oss. ALDRIG mer lotus på en fredag!

Planen var att jag och Jannika skulle gå ut igår igen. Men eftersom jag kom hem rätt sent från Sthlm, plus att Jannika fått feber fick det bli melodifestivalen istället. Det sög, men rätt låtar gick i varje fall vidare.

Bilresan till sthlm gick som vanligt. Vi tappade bort oss, som alla andra gånger vi åkt dit. Men till slut kom vi rätt. Där träffade vi Malve, som är otroligt söt, och otroligt liten. Jag vågade knappt bära honom, bara peta lite på honom. Han låg i min famn ett tag, vilket han inte verkade gilla så Camilla fick ta tillbaka honom :/. Jag, Robin, Elina och Dan spelade lite Wii. Och som vanligt ägde jag dem alla =)

Idag öppnar inte gymmet förrän klockan 16.00, så innan dess ska jag hinna städa lite. Efter gymmet blir det att träffa Frida! Ska bli trevligt =)

HEPÅRE


15 februari 2008

igår hade vi en livlig diskussion under svenskalektionen. Som dem flesta program på Rekarne har vi uppstatta trivselregler, där det står hur man ska uppföra sig, regler osv. För några dagar sen läste några grenrådsrepresentanter från klassen upp förslag som skulle förbättra ljudnivån på området. Ena förslaget var att skriva trivselreglerna på blattesvenska... JA, ni läste rätt! BLATTESVENSKA! Där det bland annat skulle stå "ja cuttar dig",, hehe! Såklart protesterade min klass emot detta, och förslaget fick inte gå i uppfyllelse.

Sedan igår kom samma representanter in på svenskalektionen för att berätta att dem ändrat på förslaget. Istället för blattesvenska ska det stå på kurdiska, arabiska osv. Bättre förslag, men vi är i Sverige, vi undervisar på svenska och därmed borde iallafall reglerna vara på svenska. ALLA som går sam förstår svenska, så jag förstår inte varför man skulle sätta upp olika trivselregler på olika språk. Men eftersom klasserna under oss består till mestadels av utländska gick förslaget såklart igenom.

Om förslaget skulle innebära att ljudnivån skulle sänkas så skulle det såklart vara ett bra förslag. Men eftersom alla kan läsa och förstå svenska ska inte trivselregler på andra språk behövas. Dem har inte följt dem svenska trivselreglerna, och antagligen kommer dem inte "förstå" dom arabiska, kurdiska, ryska reglerna heller.

DUMT FÖRSLAG!

hehehheheh

13 februari 2008

Idag såg jag något roligt på Aftonbladet. Helt sjukt söt. Tänk att få lyfta upp honom och r(d)aska honom som en docka. Min dröm.

image132
 Det finns en viss liknelse mellan mig och
Jessica när vi så flitigt tränar på gymmet. Höh.



image134



12 februari 2008

idag var det meningen att jag, mamma, pappa och robin skulle åkt upp till camilla och dan för att träffa malve. men så blev det icke, eftersom camilla fortfarande ligger kvar på sjukhuset och för tillfället inte mår så bra. vi bestämde att vi ska åka upp på fredag istället.

jag har fått två bilder på malve som jag tänkt lägga upp, men eftersom jag är skapligt trött just nu så tänkte jag att jag gör det i nästa inlägg istället.

imorgon ska vi till arbetsförmedlingen och lära oss lite inför yrkeslivet. jag är beredd att skriva upp mig på alla jobb. har till och med blivit så desperat att jag tänkt gå runt i butiker på stan och lämna cv. det är inte lätt när det är svårt.

blev ingen träning idag eftersom jag trodde att vi skulle till sthlm, så det får bli imorgon istället. rätt bra eftersom jag ändå ska ner på arbetsförmedlingen under dagen.

nu ska jag ta en powernap på en sisådär 15 minuter. tro mig, det behövs.


Linda


10 februari 2008

Tidigt i morse blev jag moster till ännu en liten knodd. Pojken heter Malve =)

9 februari 2008

Gårdagen blev inte så lyckad. Hade HEMSKT ont i magen och var tvungen att ringa min kusin för att få skjuts hem. Hemskaste magonten på länge. Typiskt att den kommer när jag är hemma själv också. lite scary.


Just nu är jag rätt kär i den här låten. Lyssna och njut.

 



Linda

8 februari 2008

Nu undrar ni säkert vad jag gör uppe såhär tidigt, och jo det ska jag säga er; klockan nio imorse fick jag ett besked till min mobil om att ellospaketet anlänt till ICA. Kan säga er att jag såg ut som en zombie av värsta grad, men det gör inget för det gjorde även kassörskan.

Men iaf! Jag har beställt ett par jeans.. och så fick man ju den där ULTRAonödiga coffee makern, som man bara kan göra två koppar kaffe i. Men den passar bra bland mina flytta-hemifrån-saker. Byxorna som jag fick var typ snyggfula. Dem är av starka färgen blå och i stuprörsmodell. Fickorna på rumpan sitter ganska långt ner, vilket resulterar att jag får korta ben.. inte bra, hatar mina miniben. Menmen, med ett par pumps gör dom susen =)

Om någon timme ska jag ner på stan för att shoppa lite. Till bebisen och till mig själv. Tänkte ett vitt, slappt linne som jag kan ha till mina nya jeans när jag ska till lotus ikväll.

Efter staden ska jag ringa efter Mirja. Hon har bestämt sig för att följa med och träna :D bara engångsgrej, men ändå.

Vet ni vad som hände igår?! Där jag bor har dom så gott som smällt raketer hela december och januari månad. Därför, när jag hörde två smällar igår, reagerade jag inte så mycket. Typ en timme senare fick jag för mig att kolla ut genom fönstret, och där står en massa människor + polisbilar + avspärringar. Banken därnere hade tydligen blivit rånat. Det var inte fyrverkerier trots allt. heh (A).

Nu ska jag borsta bissarna, och sedan ner på staden. Ska även ringa Norge angående sommarjobb.

Puss på hakan, och lite längre ner.

5 februari 2006

min träningskompanjon är sjuk = jag får träna själv. Men det går så galant så.

Nu har det gått 10 dagar sen Camillas och Dans bebis var uträknad. Undrar när den lilla krabaten ska ploppa ut? Camilla ska iallafall till barnmorskan idag och om babyn inte självmant kommer ut får dom väl sätta igång förlossningen. oowiie!

Idag ska vi ha möte om italienarna. Snart kommer dom ju, två veckor kvar bara.

Nu ska jag ha historia C. källkritik. fan vad plågsamt


4 februari 2008

hej hå i stugan. här sitter jag med sara och ar det trevlans. hon har en lycklig dag, då hon frågat en killikill om han vill gå på balen med henne. nu återstår det att vänta på svaret, men det roliga är att hon till slut vågade. och att jag slipepr tjata och tracka henen längre. men jag hittar nog på nåt annat att hacka henen på för,. heöööhö


shohopp

1 februari 2008

Idag orkade jag verkligen inte gå till skolan, var så jäkla trött imorse. Hade ändå inga roliga/intressanta ämnen idag så kunde lika gärna ta sovmorgon.

Ikväll ska jag och Jannika antagligen hem till Mirja. Kolla på film, äta onyttigheter och förfesta lite. Jag och Jannika ska nämligen vidare till lotus senare ikväll. =)

Snart kommer italienarna hit. Undrar om jag får en kille eller tjej. En bella eller bello? återstår att se... Har iallafall addat alla på msn, och hittills pratat med två stycken. Trevligt, trevligt.

Jag ska beställa kläder från ellos idag, lite linnen och ett par blåa jeans =) beställer alltid den första dagen i månaden, eftersom då behöver jag inte betala förrän i mars. Är jag inte för go!

Aja, nu ska jag hämta ett glas oboy. Mumsfillibabba!



RSS 2.0